Els envasos que tirem al contenidor groc van a parar a la planta de triatge d’envasos, que fa més de 10 anys que funciona. Fins a l’octubre del 2020, aquesta planta es trobava al costat del Centre de Tractament de Residus, el que feia que es veiessin camions grocs de recollida selectiva pujant cap a la Comella i propiciava els rumors que, se separés o no a les llars, tot anava al mateix lloc per a valoritzar energèticament. El gerent de L’home del Sac, l’empresa adjudicatària del triatge d’envasos, Eusebi Gratacós, assegura, però, que “mai hi havia anat res al CTR”.

A l’inici de l’entrada en funcionament de la planta de triatge d’envasos, arribaven unes 1.000 tones a l’any, que es triaven de manera manual i abans del confinament se’n triaven unes 2.300 tn/any, també manualment.

Aquest augment de volum en la recollida dels envasos, les necessitats d’espai i de la millora de les tecnologies de triatge existents, van promoure la recerca d’un nou emplaçament. Des del novembre del 2020, la nova planta de triatge s’ubica a la Borda del Germà, a Sant Julià de Lòria. Aquesta nova ubicació també ajuda a intentar trencar la falsa llegenda urbana de que els envasos i la brossa anaven al mateix lloc.

LLEGIR MÉS EN AQUEST ENLLAC