El centre de triatge d’envasos ha iniciat, amb la col·laboració dels Bombers d’Andorra i de FEPER, una campanya solidària per la recollida i el reciclatge de taps de plàstic. En el centre de triatge d’envasos, situat a la Comella, es fa una tria manual dels envasos procedents dels contenidors grocs dels carrers d’Andorra (brics, llaunes, ampolles de plàstic, films, etcètera). Un cop triats, aquests materials es compacten per optimitzar-ne l’exportació per a ser reciclats.

La iniciativa té per objectiu adquirir una biesquí, és a dir una cadira adaptada per a la pràctica de l’esquí de persones que pateixen paraplegia o tetraplegia. La cadira es lliurarà a la Federació Andorrana d’Esports Adaptats (FADEA) per ser compartida entre els diferents afectats durant la propera temporada d’esquí. Aquests enginys s’importen d’Alemanya i tenen un cost aproximat de 4.000 euros.

Aquesta xifra es pretén assolir amb els beneficis obtinguts de la recollida selectiva i posterior reciclatge dels taps. Són necessaris uns 6 milions de taps de diferents envasos com les ampolles d’aigua o refrescos, de detergents, de pasta de dents, de brics de llet, de bolígrafs i retoladors, de suavitzants, xampús i gels de bany.

Aquests taps són normalment de polietilè d’alta densitat o polipropilè, materials de bona qualitat i són relativament fàcils de reciclar i amb moltes aplicacions posteriors (per exemple nous envasos).

Aquesta iniciativa del Departament de Medi Ambient del Govern compta amb el suport del ministeri de Salut i Benestar i segueix l’exemple d’altres campanyes solidàries realitzades anteriorment que contribueixen a la conscienciació ambiental envers la recollida selectiva de residus i a una causa solidària, aquest cop a Andorra.

Per participar activament a la campanya, a més d’aportar els vostres taps podeu instal·lar una caixa de cartró en un lloc visible del vostre lloc de treball amb un cartell adjunt per potenciar la recollida. Quan la caixa estigui plena podeu porta-la a la deixalleria comunal, a la caserna de Bombers de Santa Coloma o trucar al centre de triatge d’envasos (FEPER) al 722 292 o enviar un mail a: solidaritat@feper.ad